Bij de drogist kan je ook diverse medische hulpmiddelen of geneesmiddelen kopen op basis van bijvoorbeeld Cranberry Active, D-Mannose, Berendruifblad of Propolis.
Daarnaast kan je je lichaam helpen door heel veel te drinken, maar liefst 1,5 liter water per dag en bijvoorbeeld cranberry sap. Heb je ergens twijfel over, dan is het altijd goed om je vragen bij de huisarts neer te leggen.
Bij de drogist kan je ook een zelftest kopen, deze zijn doorgaans goed betrouwbaar en meten de hoeveelheid nitriet en eiwitten in de urine. Bacteriën scheiden deze uit, waardoor een hoge waarde aan nitriet en eiwitten een goed signaal geven dat er sprake is van een blaasontsteking.
lees hier meer over blaasontsteking behandelenAls je het vermoeden hebt van blaasontsteking dan kan je naar de huisarts gaan. Daar krijg je meestal antibiotica. Je kan er ook voor kiezen om bij een beginnende blaasontsteking bij de drogist of apotheek oplossingen te vinden. Zo zijn er diverse zelfzorgmiddelen op basis van bijvoorbeeld Cranberry Active te vinden. Daarnaast kan je je lichaam helpen door heel veel te drinken, maar liefst 1,5 tot 2 liter water per dag en bijvoorbeeld cranberry sap. Wil je zeker weten of er sprake is van een blaasontsteking dan kan je huisarts daarbij helpen, of je koopt een zelftest bij de drogist. Zo weet je vrijwel zeker of jouw klachten komen door een blaasontsteking. Heb je ergens twijfel over, dan is het altijd goed om je vragen bij de huisarts neer te leggen.
Vaak zijn darmbacteriën de oorzaak. Die kunnen via de plasbuis binnendringen in de urinewegen en de blaas, zich daar ontwikkelen en een ontsteking veroorzaken.
De kans op blaasontsteking is groter als je bijvoorbeeld je blaas niet helemaal leeg kunt plassen, of als je onvoldoende drinkt, bij slechte hygiëne, bij seks of tijdens zwangerschap.
246 van 254 vond dit nuttig
Bij blaasontsteking