• Home
 • Herkennen
 • Behandelen
 • Voorkomen
 • FAQ
 • Cookiebeleid
 • Blaasontsteking behandelen

  Hoe behandel je een blaasontsteking?

  Ervaar je symptomen van een (beginnende) blaasontsteking, dan kun je naar de huisarts gaan. De huisarts zal een urinetest doen om te bepalen of er sprake is van een blaasontsteking. Bij een blaasontsteking zal de huisarts meestal een antibioticakuur voorschrijven.

  Je kunt ook direct zelf actie ondernemen

  Voor een beginnende blaasontsteking heeft de drogist of apotheek verschillende medische zelfzorgmiddelen en zelfzorgmedicijnen in huis zoals Roter Cysticare (medisch hulpmiddel bij blaasontsteking). Medische zelfzorgmiddelen en zelfzorgmedicijnen zijn vrij verkrijgbaar en helpen bij het behandelen of voorkomen van blaasontsteking of vermindering van de klachten van een blaasontsteking. Er zijn verschillende zelfzorgmiddelen met verschillende werkzame stoffen, die net even anders werken. Lees vóór gebruik de bijsluiter / gebruiksaanwijzing of laat je informeren bij de drogist.

  Wat je nog meer kan doen

  Daarnaast zijn er nog diverse tips die je helpen van je blaasontsteking af te komen. Vergeet niet heel veel te drinken (water, kruidenthee, of cranberry sap) en ga plassen zodra je aandrang voelt. Daardoor plas je de bacteriën zoveel mogelijk uit en krijgen ze geen kans zich makkelijk aan de blaaswand te hechten. Denk ook aan lekker warm ademend ondergoed en vergeet niet heel regelmatig je handen te wassen.

  two-women

  Waar kan ik de producten kopen?

  Medische zelfzorgmiddelen en zelfzorgmedicijnen, zoals Roter Cysticare kan je kopen bij de (online) drogist of apotheek.

  • Roter Cysticare is een medisch hulpmiddel te gebruiken bij urineweginfecties. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

  "Blaasontsteking kende ik wel van vroeger, maar het blijkt ook bij de overgang te horen. Ik ben dus naar de drogist gegaan voor zelfzorg medicijnen. "

  Monique (66)

  Blaasontsteking behandelen & Man

  Blaasontsteking behandelen & Man

  Blaasontsteking komt ook bij mannen voor, maar minder vaak dan bij vrouwen. Bij een man gaat blaasontsteking soms samen met een ontsteking van de prostaat. In zeldzame gevallen kan blaasontsteking overgaan in een nierbekkenontsteking.

  Meer over Blaasontsteking behandelen & Man

  Blaasontsteking behandelen & Kind

  Blaasontsteking behandelen & Kind

  Een urineweginfectie komt voor bij 7 per 1.000 kinderen jonger dan 1 jaar, evenveel meisjes als jongens. Bij kinderen ouder dan 1 jaar komt een urineweginfectie vooral voor bij meisjes.

  Meer over Blaasontsteking behandelen & Kind

  Vraag & antwoord

  Bij kinderen is het belangrijk om de symptomen van een blaasontsteking vroeg te herkennen. Soms helpt het om een plasdagboek bij te houden. Je noteert hierin gedurende twee dagen wanneer, wat en hoeveel je kind drinkt en hoe vaak en hoeveel het plast. Deze informatie kun je dan bespreken met je huisarts. Sommige klachten horen misschien gewoon bij de leeftijd of komen door plasgewoonten of de werking van de blaas. Overleg met je huisarts wat je het beste kunt doen.

  Medische zelfzorgmiddelen en zelfzorgmedicijnen zoals Roter Cysticare zijn vrij verkrijgbaar bij je (online) drogist of apotheek.

  Roter Cysticare is een medisch hulpmiddel te gebruiken bij urineweginfecties. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

   

  • Drink veel water, ook al is dat vervelend als plassen pijnlijk is. Je zorgt zo voor een goede doorspoeling en je geeft bacteriën minder kans zich te hechten aan de blaaswand.
  • Je kan naar de huisarts om je urine te laten controleren.
  • Bij blaasontsteking zal de arts waarschijnlijk een antibioticakuur voorschrijven.
  • Je kunt ook direct zelf actie ondernemen. Je drogist of apotheek biedt diverse medische zelfzorgmiddelen en zelfzorgmedicijnen op basis van traditionele kruiden. Zoals Roter Cysticare en Roter Cystiberry, voor het behandelen en/of voorkomen van blaasontsteking.
  Meer vragen & antwoorden

  Effectieve 5 daagse kuur bij blaasontsteking

  Roter Cysticare helpt!

  • Klinisch effectief bewezen 5 daagse kuur bij blaasontsteking
  • Vermindert na 48 uur de pijn bij het plassen en de plasdrang neemt ook af
  • Effect op de E-coli bacteriën in zowel de darmen, als in de urinebuis

  * Medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing

  Meer weten?